Why Documentary

Όταν αναφερόμαστε σε documentary wedding,  οι λέξεις που εισέρχονται  αναπόφευκτα στο μυαλό είναι η φυσικότητα, η απουσία της όποιας  “στημένης πόζας” , αλλά και η έλλειψη γενικότερα κάθε μορφής επιτηδευμένου αποτελέσματος στο πλάνο μας. Αυτό που προκύπτει είναι οι συμμετέχοντες να αισθάνονται ελεύθεροι, αφού ο φωτογράφος-βιντεογράφος επιλέγει συνειδητά να μην κάνει αισθητή την παρουσία του και με τρόπο “φωτορεπορταζίστικο” να καλύπτει με απόλυτη φυσικότητα όλες τις ιδιαίτερες στιγμές που προκύπτουν, καθώς αυτές διαδραματίζονται ενώπιον του!

Οι προκλησεις και οι ανταμοιβες του documentary wedding.

Στο Documentary Wedding, η διαφορά που προκύπτει σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη φωτογραφίας και βίντεο είναι, ότι δημιουργεί στον θεατή, που βλέπει τις φωτογραφίες του μετά από χρόνια την αίσθηση, ότι βρισκόταν εκεί ως καλεσμένος! Αυτό αποτελεί ένα στοίχημα για εμας, αφού στο δημιουργικό μας έργο προσδίδουμε μια διαχρονικότητα, πέραν της φυσικότητας και της ζωηρότητάς των φωτογραφιών.
Όμως κατά την διάρκεια της φωτογράφισης θα υπάρξουν κάποιες συγκεκριμένες φωτογραφίες που θα πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με τους φωτογραφιζόμενους να κοιτούν κατευθείαν στο φακό, κάτι που θα έχουμε συζητήσει στο ραντεβού μας.

Εμπιστοσυνη, μεσα απο την συνεργασια και το φιλικο κλιμα.

Για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια προετοιμασία από την πλευρά μας, αφού μελετήσουμε το χώρο, γνωρίσουμε τα πρόσωπα – εσάς και μάθουμε για τις συνήθειες σας. ¨Έτσι θα έχουμε συγκεντρώσει όλα τα εφόδια για να δομήσουμε την ιστορία εκείνης της ξεχωριστής για σας ημέρας, συνθέτοντας την επάνω σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία σας, προσωποποιώντας την κάλυψη των γεγονότων που θα λάβουν μέρος.

Η λεπτομερεια κανει την διαφορα.

Πάντα θα υπάρχουν συγκεκριμένες “πινελιές” που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά  και τις εμπειρίες σας που θα θελήσετε να συμπεριλάβουμε και να αναδείξουμε, αφού προσθέτουν την λεπτομέρεια στην ιστορία σας και θα την κάνουν να ξεχωρίζει, τονίζοντας τα συναισθήματα που πηγάζουν εκείνη την στιγμή.

Δεν προσφερουμε ενα προϊόν, αλλα μια ιδεα, μια υποσχεση.

Κάθε γάμος είναι διαφορετικός κι έτσι τον αντιμετωπίζουμε χωρίς να τον συγκρίνουμε με άλλους. Η ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε “διαβάζοντας και αναδεικνύοντας” το εκάστοτε περιβάλλον, είναι μέρος της διαδικασίας, δουλεύοντας στο πρασκήνιο για την καλύτερη αφήγηση των γεγονότων που θα συμβούν εκείνη την ημέρα.

Εξοπλισμος, τεχνικες και επεξεργασια.

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούμε είναι επιλεγμένος  ώστε  να μας επιτρέπει να περνάμε απαρατήρητοι, δίνοντας κορυφαία ποιότητα στην εικόνα, χρησιμοποιώντας πληθώρα επαγγελματικών φακών και φωτογραφικών μηχανών τελευταίας τεχνολογίας, που αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις προκλήσεις που γεννούν όλες οι φωτιστικές συνθήκες.
Χρησιμοποιούμε το flash στην φωτογράφιση μόνο δημιουργικά, και αποκλειστικά  εκεί που είναι αναγκαίο, με σκοπό να μην χάσουμε την λεπτομέρεια σε ατμόσφαιρα, και την φυσικότητα των σκιών. Δημιουργούμε τις κατάλληλες φωτιστικές συνθήκες σε εκκησία και όπου χρειαστεί με ειδικά επαγγελματικά φώτα.
Στο κομμάτι της επεξεργασίας της εικόνας είμαστε αυστηροί. Αποφεύγουμε τις υπερβολές, δίνοντας έμφαση στην πραγματική ανάδειξη της φωτογραφίας, παρά στην αλλοίωσή της από το εκάστοτε πρόγραμμα, για να μην χάνει την φυσικότητά της.

F.A.Q

Συνήθεις Ερωτησεις

 

 • Οι φωτογραφίες μας θα είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες;

Οι φωτογραφίες που θα σας παραδώσουμε θα είναι όλες έγχρωμες και χρωματικά επεξεργασμένες. Για κάποιες από αυτές που θα έχουμε επιλέξει, θα έχει προηγηθεί μια έξτρα επεξεργασία όπως ασπρόμαυρο προσθέτοντας ακόμα ένα διαχρονικό στυλ και θα δοθούν μαζί με τις πρωτότυπες.

 • Θα μας παραδώσετε όλες τις φωτογραφίες και πότε;

Αρχικά γίνεται μια επιλογή, βάση των δικών μας αισθητικών και τεχνικών κριτηρίων. Κατόπιν τις επεξεργαζόμαστε χρωματικά, ώστε να είναι έτοιμες για εκτύπωση σε οποιαδήποτε ανάλυση επιθυμείτε.  Εν συνεχεία σας τις παραδίδουμε  όλες σε ένα usb stick, μετά από 2 μήνες περίπου το πολύ, σε υψηλή ανάλυση στο χώρο σας, χωρις περαιτέρω έξτρα χρεώσεις, για να τις διαχειριστείτε όπως εσείς θέλετε.

 • Κρατάτε τις φωτογραφίες μου σε περίπτωση που τις χάσω εγώ;

Ναι, είναι η δουλειά μας και την φυλλάσουμε στο αρχείο μας όπως σας την παραδώσαμε!

 • Αλλάζει η τιμή αν μας δώσετε τις φωτογραφίες κατευθείαν και χωρίς επεξεργασία αμέσως μετά την λήψη;

Όχι, γιατί είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας που ακολουθούμε πιστά, καθώς προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα συγκεκριμένων αισθητικών παραγόντων από την αρχή της λήψης έως και την επεξεργασία της φωτογραφίας. Γεγονός που διαφοροποιεί τη θέση μας από τους αντίστοιχους φωτογράφους στο κομμάτι αυτό, αφού σκοπός μας είναι να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και μόνο!

 • Παρέχεται κάλυψη μιας prewedding φωτογράφισης;

Ναι, κατόπιν συνεννόησης μαζί σας δημιουργούμε μια αντίστοιχη φωτογράφιση και αργότερα ένα slideshow με τις φωτογραφίες που θα προκύψουν από αυτήν, με σκοπό να  προβληθεί σε προβολέα πριν την είσοδό σας στην δεξίωση του γάμου σας, όπως  συνηθίζεται, εφόσον μας το ζητήσετε.

 • Η χρέωση είναι μεγαλύτερη αν είναι γάμος και βάπτιση μαζί;

Ναι γιατί είναι δύο μυστήρια μαζι σ’ ένα. Αρα απαιτείται μεγαλύτερος όγκος λήψεων και χρόνος επεξεργασίας του υλικού.

 • Που πηγαίνετε για την φωτογράφιση της επόμενης ημέρας (Next Day);

Η φωτογράφιση της επόμενης ημέρας, είναι και η πλέον δημιουργική. Αυτό το συζητάμε στο ραντεβού μαζί σας και το ρυθμίζουμε βάση των επιθυμιών και συνηθειών σας και μόνο. Είμαστε πάντα γεμάτοι προτάσεις,  ιδέες, και πάθος να τις υλοποιήσουμε. Άρα δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μέρος ή στυλ που ακολουθούμε εκεί, αυτοσχεδιάζουμε, απολαμβάνουμε μαζί την διαδικασία κι αυτό , πιστέψτε μας, είναι το πιο όμορφο!

 • Φωτογραφίζετε έξω από την Αθήνα και τι παραπάνω χρεώσεις έχει;

Πολλοί από τους γάμους που αναλαμβάνουμε γίνονται εκτός Αθηνών, συνεπώς ταξιδεύουμε  γι’ αυτό το λόγο συχνά. Εκτός το ότι είναι κομμάτι της δουλειάς μας, αγαπάμε απο που κάνουμε. Οι χρεώσεις πέραν των μεταφορικών εξόδων, έχουν να κάνουν με την περίοδο που θα γίνει, το πόσο μεγάλη είναι η απόσταση, άρα  και πόσες μέρες παραπάνω θα χρειαστεί να δεσμευτούμε  για την καλύτερη κάλυψη του προσωπικού σας γεγονότος, για να είσαστε ικανοποιημένοι.

 • Πόσοι φωτογράφοι/βιντεογράφοι θα καλύψουν το γάμο μου;

Στην DW in Greece δουλεύουμε σαν ομάδα, έτσι ανάλογα την προσφορά που θα διαλέξετε, θα υπάρξουν δύο ή ένας βιντεογράφοι/φωτογράφοι να καλύπτουν το κομμάτι του γάμου σας για την αφήγηση των γεγονότων εκείνης της ημέρας.

 • Χρησιμοποιείτε κάποιο φωτισμό ή φλας;

Αποφεύγουμε γενικότερα την χρήση του φλας εκτός αν είναι αναγκαίο (π.χ. δεξίωση το βράδυ) και το χρησιμοποιούμε μόνο για δημιουργικούς σκοπούς. Μας αρέσει να εκμεταλλευόμαστε το υπάρχον φυσικό φως στο μεγαλύτερο ποσοστό των φωτογραφίσεων. Σε κλειστούς χώρους, όπως π.χ. εκκλησίες, που είναι αναγκαία η χρήση τεχνητού φωτισμού, χρησιμοποιούμε διάφορους τύπου κατάλληλου κατά περίπτωση σταθερού φωτισμού δημιουργώντας τις κατάλληλες φωτιστικές συνθήκες, δίχως να αλλοιώνουμε την ατμόσφαιρα, και χωρίς να δημιουργούμε έντονες σκιές.

 • Θα φωτογραφίσετε/βιντεοσκοπίσετε τους συγγενείς μου και κάποιους συγκεκριμένους φίλους που θέλω;

Ναι, καθώς φωτογραφίζουμε ότι διαδραματίζεται στον χώρο όπως επίσης και τον κόσμο τριγύρω με τον ίδιο ενδιαφέροντα και αποτελεσματικό τρόπο. Είμαστε ανοιχτοί και διαθέσιμοι να κάνουμε τις επιθυμίες σας πραγματικότητα οποιαδήποτε στιγμή! Προέχει η ικανοποίησή σας εισάγοντας το δικό μας στυλ σε βίντεο και φωτογραφία.

 • Μπορώ να ζητήσω κάποια ιδιαίτερη επεξεργασία σε κάποιες φωτογραφίες και αν ναι θα υπάρξει έξτρα χρέωση;

Είμαστε πάντα δεκτικοί με διάθεση να σας εξυπηρετήσουμε και μετά το γάμο με τις φωτογραφίες που θα μας ζητήσετε να επεξεργαστούμε έξτρα απο τον  γραφίστα της ομάδας. Στην περίπτωση που η παραμετροποίηση που θα χρειαστούν οι εικόνες απαιτούν μεγάλο χρόνο εργασίας, τότε γίνεται με μια έξτρα χρέωση που θα σας έχουμε γνωστοποιήσει νωρίτερα.

 • Απο πού θα παραλάβω το υλικό μου και με ποιόν θα μιλήσω για βίντεο, φωτογραφίες και ψηφιακά άλμπουμ;

Για ότι χρειαστείτε θα επικοινωνείτε με ένα πρόσωπο για όλες μας τις υπηρεσίες που αφορούν φωτογραφία, βίντεο, εκτύπωση κλπ. Επίσης φροντίζουμε να σας παραδίδουμε το υλικό στον χώρο σας, για μην χάνετε τον χρόνο σας!

 • Υπάρχουν δείγματα άλμπουμ και πόσο κοστίζουν;

Υπάρχει πληθώρα προτάσεων όπως και δείγματα που θα σας παρουσιάσουμε από κοντά. Όσον αφορά την τιμή αυτό θα αναλυθεί μετά την επικοινωνία που θα έχετε μαζί μας, δημιουργώντας πακέτα για εσάς βάση των αναγκών και επιθυμιών σας.

 • Οι φωτογραφίες μου θα δημοσιευθούν κάπου;

Όλες οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε εδώ έχουν την έγκριση των ζευγαριών, έτσι και για τις δικές σας θα γίνει, εφόσον μας δώσετε την σύμφωνη γνώμη σας.

 • Τι άλλες υπηρεσίες προσφέρετε;

Καλύπτουμε κάθε event σας όπως φωτογράφιση/Βιντεοσκόπιση: Βάπτισης, Γενεθλίων, νεογέννητου μωρού, οικογενειακή, πορτραίτο κλπ. Τις  υπηρεσίες μας μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά πηγαίνοντας στο μενού service, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία στο info@documentaryweddings.gr .

 

error: Content is protected !!